• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Дебатьорите влязоха в учебни часове

четвъртък, 5 март 2015 г.


11-класниците от училищния клуб „Дебати” изготвиха два демонстрационни дебата, с които гостуваха на часовете по етика и право в 10-ти клас и по психология в 9-ти клас. След миналогодишния опит да дебатират пред съучениците си за смъртното наказание в час по етика и право, те и преподавателите им са убедени, че много от темите в учебната програма по философия могат да бъдат поднесени в този състезателен формат. Кристиян Стефанов, Любомир Кирилов, Габриела Ангелова (11.а) и Памела Монева, Христо Маргинов, Виктор Пейковски (11.б) по веднъж влязоха в ролята на правителство (утвърждаващия отбор) и на опозиция (отрицаващия отбор). Пред 10-класниците те спориха за това допустимо ли е напляскването да бъде възпитателен метод (тема Семейство), а пред 9-класниците – трябва ли интернет зависимостта да бъде лекувана в клиники (тема Зависимости). И през двата дни на своето дебатиране (4 и 5 март) момичетата и момчетата  успяха да задържат вниманието на трудната ученическа публика, а в дебата пред 10-класниците – и да предизвикат слушателите си към оживен разговор след приключване на дебата. Преподавателите им са категорични, че за малко повече от година активно занимание с дебатиране 11-класниците са постигнали свои малки лични победи в сложното и важно умение да се говори пред публика.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).