• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

И ние не чакаме Супермен

събота, 14 септември 2013 г.На 13 септември група учители от СОУ „Св. Климент Охридски” бяха гости на Първия национален фестивал на учителите „Ние не чакаме Супермен”, който се проведе в актовата зала на великотърновското СОУ „Емилиян Станев” и бе организиран от клубовете “Активно учителство”. Такива клубове се създават в училища и детски градини у нас от 2009 г. насам и са част от международна мрежа, вдъхновена и ръководена от проф. Дейвид Фрост от университета в Кеймбридж, Великобритания. На учителския форум беше дискутиран подходът Активно учителство и бяха споделени успешни експерименти и „трикове” от практиката на учители от Варна, Лясковец, Враца, Велико Търново: организиране на Училище за родители, акцент върху положителните вместо върху негативните прояви, работа по метода на 6-те мислещи шапки, детско творческо писане, насърчаване на доброто чрез ежеседмично определяне на „звезда на класа”, пощенска кутия на класния… Името на фестивала красноречиво изразява убедеността на активните учители, че никой друг освен тях самите няма да помогне за по-успешна работа в класните стаи. Всички участници във форума признаха, че ще си „откраднат” по някоя споделена идея. Можем да очакваме същото от нашите представители на срещата Иванка Цекова, Анелия Иванова, Цветанка Босева, Нели Генкова.

 


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).