• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Без коментар

събота, 4 май 2013 г.

Тинейджъри в Китай се самоубиха заради домашни

Двама китайски тинейджъри се самоубиха, защото не успяха да се справят с домашните си - актове на отчаяние, отразяващи огромния натиск върху младото поколение в "страната на единственото дете", съобщиха официалните китайски издания, цитирани от Франс прес.

В китайската свръхконкурентна образователна система учениците прекарват в клас средно по 8,6 часа дневно, а после се трудят часове наред над различни домашни.

Петнайсетгодишен юноша от източния град Нанкин се хвърли вчера от прозореца на стаята си, тъй като не можа да се справи с всички задачи през трите почивни дни около 1 май. Същия ден и в същия град друг, 13-годишен тинейджър се обеси по същите причини, пише "Чайна дейли".
"Момчето остави на родителите си бележка, че ги обича, съчувства им и се надява да носят на неговия гроб лилии - любимите му цветя", се казва в материала.

Според ООН 99 на сто от младите китайци посещават училище, но системата е остро критикувана от мнозина родители и педагози заради практикуваното наизустяване на данни, прекомерната селективност при изпити и закостенелите методики на преподаване. Проучване показа през 2007 г., че учениците в Китай прекарват в клас до 12 часа дневно. Същевременно заради политиката за "едно дете в семейството" родителите често подлагат единствения си наследник на огромен натиск, смятайки, че трябва да постигне успех на всяка цена.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).