• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Образованието в България е на едно много високо ниво, имайки предвид кризата, завладяла света, каза в интервю по Нова телевизия министърът на образованието Сергей Игнатов.
„България се превърна в абсолютен лидер в образованието", добави той.
Игнатов коментира проблемите с Турция. Той е на мнение, че Турция има амбиции да стане лидер в сферата на образованието и припомни, че държавата е в своя възход във времена на криза. По думите му трябва да се постъпи мъдро при решаването на проблема с фалшивите дипломи, защото България и Турция са добри партньори и комшии.

„Българското образование е свикнало да бъде охулвано, но да не забравяме, че всички ние см плод на това образование", каза още Сергей Игнатов. Разбрали сме се с ректорските ръководства, че до 10 август всички дипломи на чуждестранните студенти да бъдат сканирани и качени на сайта на МОМН, а до края на месеца и всички останали, заяви пред Нова телевизия министърът на образованието и науката Сергей Игнатов.

Министърът посочи тази мярка като едно от решенията в борбата с фалшивите дипломи. Игнатов коментира сигналите от Турция за фалшиви български дипломи на турски студенти. Достъп до качените на сайта на министерството дипломи няма да имат всички, а само определени заинтересовани лица, защото все пак дипломите съдържат лични данни

Това, което е направено по решаването на проблема с българските фалшиви дипломи на турски студенти е, че министър Игнатов с писмо до вътрешните министър Цветан Цветанов е изложил всичките факти и е дал списък с всички списъци на фирми, които се занимават с настаняване на всички турски студенти. Абсолютно отворени сме към това и ако има намесен български преподавател, той ще си понесе отговорността. Важното е тук да постъпим мъдро, защото сме добри комшии с Турция, проблемът ще бъде решен, увери министърът. Турската страна, както и България имат полза от това техни студенти да учат у нас. Никакви облекчение не се готвят за турски студенти, добави Игнатов. Единствено, което правим е да премахнем едно ограничение за подаване на документи за кандидатстване, имаше една дата, която ние я махнахме, поясни той. Игнатов отрече и твърденията, че за чуждестранни студенти ще се премахне изискването успех, ние си имаме доста високи критерии. Много чужди студенти искат да учат в България.

Българското образование е свикнало да бъде охулвано. Аз се обръщам и към медиите - ако трябва хулете министъра, ама не и образованието, заяви Игнатов.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).