• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" предлага увеличаване на средствата за образование в Бюджет 2013. От там настояват за ръст от поне 4% от брутния вътрешен продукт.

Приоритет „Образование" ще остане само в мечтите на българите, ако няма дългосрочна финансова стратегия за достигане на тези жизнено важни за образованието на народа ни средства в размер на поне 6% през следващите пет години.

И всички други обещания за равен шанс на нашите ученици в Европа и света ще останат в сферата на предизборните обещания през следващата изборна година, категорични са от КТ „Подкрепа".

Работещите в образованието знаят, че заделените от държавата тази година средства за образование си остават минимални в сравнение с последните 20 години, допълват от там За доказателство синдикатът дава за пример, че през 1992 година отделените от БВП средства за образование са били 6,1%, 1998 - 3,2%, 2004 г. - 4,2%, а през 2012 - 3,19%.

Синдикат „Образование" приветства увеличението на заплатите на работещите в регионалните инспекторати по образование и министерство на образованието с до 30%, като навременна мярка на Министерство на финансите. Напомня обаче, че образователната система работят около 120 хиляди педагогически специалисти и персонал, чиито заплати са вече под социалния минимум на физическо оцеляване.

Синдикатът предлага увеличение на заплатите с не по малко от 15%, като това да се случи до края на тази финансова година.

Синдикат „Образование" настоява и за увеличение на единният разходен стандарт за ученик с 10 % през финансовата 2013г., гарантиращо финансиране не само на заложените в проектозакона за училищното образование нови практики, но и достойно заплащане на работещите в системата, което кореспондира само с увеличение на работни заплати.

България е на първо място в Европа по средна възраст на работещите педагогически специалисти (52 години за работещите в училищата учители) и задържане и привличане на млади специалисти не би било възможно с 220 евро начална работна заплата, категорични са от там. В заключение от синдиката призовават решение на Министъра на финансите относно увеличението на учителските заплати на базата на около 20% инфлация за периода на „замразяването им" от 2009г.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).