• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

А ние какво произвеждаме?

вторник, 23 август 2011 г.

Учи за да не работиш
(ДНЕВНИК)
Симеон е на 19 години, току-що е завършил средно образование, цяла година се е подготвял за изпитите по български език и история, за да влезе право в Софийския университет. Всъщност Симеон не иска да учи това, но го е избрал, защото семейството му твърди, че е престижно, а самият младеж още не е решил с какво му се занимава и какво ще работи. Баща му твърди, че който е завършил право, гладен не е останал.
Да, ама не, ако се вярва на данните на Българската стопанска камара (БСК). Според работодателската организация сред завършилите "престижните" специалности право и икономика има най-много безработни.
Желанията на кандидат-студентите се разминават драстично с нуждите на пазара на труда, а държавата финансира образование, което не е нужно на обществото и икономиката, твърди БСК. Резултатът - липсата на кадри, заради което компании, занимаващи се с електротехника, машиностроене и химическа промишленост, напускат страната.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).