• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Този следобед (19 ноември) се състоя състезанието по говорене пред публика - поредна инициатива в рамките на Климентови дни 2009. В залата на Общината отборите на зелените, оранжевите, жълтите и сините (ВИЖ) представиха филмите "Ново кино Парадизо", "Да обичаш на инат", "Усещане за жена" и "Общество на мъртвите поети". Водещ беше Светослава Дункова от 11.а клас.

Състезанието потвърди, че да застанеш пред публика с микрофон в ръка не е лесна работа. Някои ученици направиха грешката да четат и да поднасят готова интернетска информация, други не успяха да овладеят притеснението си. Истинското, живо говорене обаче се случи, особено след като журито и публиката провокираха участниците с въпроси. Не липсваше и откровен шоу елемент: представители на жълтите не се уплашиха да илюстрират прословутото танго от "Усещане за жена", а на сините - да възпроизведат култовата бунтарска сцена от "Общество на мъртвите поети" с качените върху чиновете ученици.

5-членно жури (Соня Недкова - експерт по БЕЛ в РИО-Ловеч, Пенко Русев - актьор и филмов продуцент, д-р Цветомила Дудевска - представител на сдружение "Българка", д-р Виолета Койновска - член на училищното настоятелство и председател на читалище "Наука" и Зорница Стойкова - автор на документални филми) оценяваше по 16 критерия говорещите. Най-много точки събраха сините, следвани "на една ръка разстояние" от жълтите. Индивидуалният приз отиде и тази година при Крум Крумов (СОУ "В. Левски"). На второ и трето място журито постави съответно Павел Калински (СОУ "Св. Кл. Охридски") и Радоил Симеонов (СХУПИ).

Наградите ще бъдат връчени на 24 ноември, вторник, в салона на читалището. Тогава ще бъдат обявени и победителите в състезанието за писане на есе. Учителското жури, което трябва да открои по едно есе за двете възрастови групи (5.-8. и 9.-12. клас) споделя, че на тема "Най-хубавата дума в българския език" са написани доста хубави текстове и трудно ще вземе решението си, особено при малките.

Още снимки от състезанието - ТУК (снимките са ни предоставени от в. "Троян 21").

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).