• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Тазгодишното Национално състезание по природни науки и екология се проведе от 23-ти до 25-ти октомври в град Ямбол. Както всяка година от създаването на състезанието досега, Ловешка област беше представена от Троян. Сред 47-те допуснати проекта от цялата страна два бяха наши - разработени от Офелия, Цветелина и Ивелина от 12.А клас на училището ни (професионална паралелка „Фармацевтични и парфюмерийно-козметични производства) и Радоил (СХУПИ). Техен научен ръководител е г-жа Ваня Иванова, учител по химия и опазване на околната среда в СОУ "Св. Климент Охридски".

Състезанието се проведе в два кръга: постерна сесия и защита на проект. Оценяването се извърши от Национална комисия, определена от МОМН, като общият брой на получените точки се преобразува в оценка по шестобалната система.

За проекта „Викът на водата” Офелия и Радо получиха отличен (5,50), а за „Остров от сушата” Цветелина и Ивелина завоюваха мн. добър (5,25). Така три момичета от паралелката ни "Фармация" са вече студентки. Оценките им се признават в най-големите български университети за всички специалности, свързани с природните науки и екологията.


Офелия Титова:
Това състезание ми донесе много положителни емоции. Научих много неща, които не съм подозирала, че съществуват. Освен това се запозвах с много готини хора, с които и сега поддържаме връзка. Сближих се и с хората от екипа (Цвети, Ивка и Радо). Както се казва – отидох, видях, победих.

Цветелина Банчева:
Това беше едно от най-хубавите ми преживявания, свързани с извънкласните ми занимания. Времето, което прекарах там, беше вълнуващо и запомнящо се. Запознах се с много нови хора и научих много нови неща за себе си и за останалите участници. Имах възможността да покажа какво мога и да си изкараме супер с останалите от отбора ни.

Ивелина Вълкова:
Изключително съм щастлива, че имах възможността да попадна в една такава атмосфера. Състезанието беше напрегнато, но беше вълнуващо и научихме интересни неща от проектите на останалите участници. БЕШЕ СТРАХОТНО!

Припомняме, че миналата година подобни успехи имаха Тереза Иванова, Росица Стефанова (ВИЖ) и, отново, Офелия Титова (ВИЖ).

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).