• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

На 19 юни за 8-ма поредна година училището ни връчи наградата на професор Гаврилов – водещ столичен хирург, дарител и приятел на гр. Троян. По волята на дарителя с грамота и парична премия ежегодно се отличават едно момиче и едно момче, които са допринесли за достойнството на училищната общност със своето просветено родолюбие и с цялостното си присъствие в училищния живот.

 

СУ „Св. Климент Охридски“ отличава с наградата на проф. Гаврилов зрелостничката от 12.б клас Елена Семкова. През ноември 2023 година тя участва в младежка среща на В40 – мрежа на балканските градове. Нашата възпитаничка заслужи това с есе на английски език на тема "Троян – градът на моите мечти". Срещата се проведе в гръцката столица Атина, където Елена представляваше не само училището ни, но и града и страната ни.

Впечатляващи са образователните резултати на Елена Семкова – общият й успех от втория гимназиален етап е Отличен (5,90). Отлични са и оценките й от двете матури. Тя е участник в клуб „Дебати“ и в ученически дискусии на английски език, автор е в училищния сайт. В отношенията със съученици и учители винаги е показвала толерантност и уважение.

 

СУ „Св. Климент Охридски“ отличава с наградата на проф. Гаврилов Йоан Дичевски (11.а клас). Той максимално разшири територията на троянско ученическо присъствие чрез двукратното си участие в събитието „Ало Космос – говори България“. През лятото на 2023 година като награда той беше на посещение в централата на Церн в Женева.

Йоан Дичевски е ученик с оригинално мислене и открояващи го интереси. В училище се отличава с постоянство, точност, мотивираност и отлични резултати. Показателно е, че на националното външно оценяване по математика в 10. клас има 100 точки от 100 възможни. Лице на училището, със сериозен принос за популяризиране името на СУ "Св. Кл. Охридски" – Троян чрез успешните си участия в състезания по математика и физика и в различни обществени инициативи. Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).