• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Вкусът на успеха

петък, 15 декември 2023 г.

         

        Коледните базари са специален момент от годината, те носят много позитивизъм и настроение. Тазгодишният базар беше особено вълнуващ и интересен за учениците от XI Б клас, професия „Икономист информатик“. В ролята на бизнесмени и производители на стоки те за пръв път стъпиха на реален пазар и усетиха удовлетвореността от перфектно свършената работа.

        Като част от Националния център за учебно-тренировъчни фирми и под ръководството на Ивелина Кенарова, Мирослава Димитрова и Теодора Петрова учениците от 11 Б клас бяха разделени на две групи. Те трябваше да създадат две тренировъчни фирми с еднакъв предмет на дейност (конкурентни фирми). Бяха осъществени всички стъпки, необходими за институционализиране, управление, осчетоводяване и изграждане на стратегии, така както се прави и в реалните фирми. 

        В часовете по разширена професионална подготовка, използвайки своите дигитални умения и креативност, учениците изработиха реални продукти. Условието беше двете конкурентни фирми да произведат задължително три типа продукти, които да индивидуализират според своето виждане и усет, аз също и по няколко продукта по желание. Трябваше да се изработят рекламни материали, да се подберат маркетингови и ценови стратегии.

        Продукцията беше старателно изработена, опакована и брандирана, а щандовете на базара – перфектно подредени. Клиенти не липсваха, стоката беше изкупена за минути. Останаха доста недоволни клиенти, тъй като за тях не стигна. Учениците от 11 Б клас – професионалната паралелка, усетиха вкуса на успеха и сега са още по-мотивирани и амбицирани в очакване на следващите подобни проекти!

Ивелина Кенарова

 


 
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).