• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



На 29 септември, под мотото „Бъди активен, забавлявай се, обичай спорта!“, отпразнувахме Европейския ден на спорта в училище. Той е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на забавлението и игрите.

Специален гост на празника беше футболистът Мартин Кушев, бивш ученик на СУ „Св. Климент Охридски“, професионален играч и треньор на футболен клуб „Славия“. Друг наш възпитаник, спортният журналист в БТВ Калоян Кюркчиев, направи специален жест към училището си, като ни изпрати видео поздравления на известни български спортисти: Кубрат Пулев – европейски шампион по бокс, Ангел Русев – трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, Лъчезара Пекова – гимнастичка от Националния отбор по художествена гимнастика, Биляна Дудова – световна шампионка по борба за жени, Аспарух Аспарухов – волейболист от мъжкия национален отбор, Стойка Кръстева – олимпийски шампион по бокс за жени, Християн Стоянов – световен шампион по лека атлетика за хора с увреждания. На големия екран в обновеното училищно фоайе имахме възможността да изгледаме и изслушаме поздравите на големите спортисти към нас.

Други гости на спортното събитие бяха: футболен клуб „Чавдар – Троян“, волейболен клуб „Троян Волей“, баскетболен клуб „Чавдар“, клуб по биатлон и стрелба „Аякс“,спортен клуб по джудо „Чавдар“, спортен клуб „Троянски кон“, клуб по паркур "Тийм бърст" и детски център „Слънчоглед“. Клубовете се разположиха на различни места в училищния двор. Техните треньори се бяха подготвили със забавни игри, чрез които да се опознае съответният спорт. Децата бързо се включиха, емоции, движение, радост, еуфория заляха двора. Ние, учителите, вярваме, че редовната работа с подрастващи и насърчаването на спорта и физическата активност са важни предпоставки за отглеждането на здрави деца в този век на технологии, модернизации и масово обездвижване!

Нека всички бъдем активни, защото „животът е движение и движението е живот“!

Мирела Бажанова
 
 
















 
 






 
Снимки: Руслана Попсавова


Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).