• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

Миналата година Троян, заедно с още девет български града, се присъедини към В40 – мрежа на балканските градове. Мрежата е учредена през 2021 г. по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу и в момента обединява 54 града от 11 балкански страни, а целта й е да развива местната демокрация и балканското сътрудничество като опора на стабилността в Югоизточна Европа. В момента председател на мрежата е кметът на Атина Костас Бакоянис (председателството е на ротационен принцип) и по негова покана от 20-и до 22 ноември в гръцката столица ще се проведе втората младежка среща на В40.

Неотдавна Община Троян покани младите хора на възраст между 18 и 25 години да кандидатстват за участие в младежката среща на върха в Атина, където ще заминат двама от тях. Условието беше да напишат есе на английски език на тема „Троян – градът на моите мечти“. Десет млади троянци са откликнали на предизвикателството. След оценка на есетата от компетентно жури двамата избрани са Елена Семкова, 12-класничка в хуманитарната паралелка на СУ „Св. Климент Охридски“, и Радослав Радулов, третокурсник в Техническия университет в София.

Младежкият форум на В40 очаква участници визионери на своите градове, които не се страхуват да променят правилата на играта, а темата/задачата на тазгодишната среща е „Използване на трансформиращата сила на младостта“. Организаторите обещават интерактивни и провокиращи мисълта работилници, упражнения за изграждане на екип и градски приключения.

Научихме също, че ще имаме възможност да се запознаем с есетата победители на празника на Троян, Петковден, 14 октомври.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).