• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

Сред 15-те ученици от област Ловеч, наградени от областният управител Виктор Стойчев по– 12 август, бяха Евгения Ненчева и Йоан Дичевски от СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян. На този ден, който се отбелязва от 2000-та година с решение на Общото събрание на ООН, по целия свят се организират публични събития и кампании, насърчаващи участието на младежите във вземането на важни решения във всички области на обществения живот. Областният управител на Ловеч връчва отличия за 12 август за трети път.

Училището предложи своите двама ученици заради активността им през изминалата учебна година. Евгения (10.б клас) е отличен организатор, активен участник във всички училищни инициативи, участник в олимпиади по история и цивилизация и по философия, както и в театрална школа. Йоан (10.а клас) за трети пореден път участва в събитието „Ало, Космос! Говори България?“, което му даде възможност да посети централата на ЦЕРН в Женева; той е и единственият десетокласник от област Ловеч, получил сто от сто точки на националното външно оценяване по математика. 

На 10 август, който беше обявен и като Ден на отворените врати в областната администрация, г-н Стойчев посрещна младите си гости, запозна ги с историята на институцията, връчи им грамоти и книги, дарение от издателствата „Алфа омега“ и „Сиби“. На срещата присъстваха родители и учители, представители на областната администрация и на РУО. Сред учениците, които взеха думата, беше и Йоан Дичевски. „Животът, колкото и да е труден, е изключително красив и уникален. Да се вглеждаме в звездите и да мечтаем“ – беше неговото послание.

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).