• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Приключението фотография

събота, 24 юни 2023 г.На 23 юни 11-класниците от хуманитарната паралелка се включиха в ателие по фотография, водено от авторите на изложбата „Далече от Африка”, която беше открита предишния ден в галерия "Серякова къща". Почти два часа учениците, с телефони в ръце, бяха в изключителната компания на двама творци – професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова, които ги поведоха на непознато пътешествие по познатия троянския централен площад. Двамата поставяха задачи и говореха с всеки един не само за тайните на добрата снимка – за композиция, светлина, планове, – но и за емоции, уловени човешки състояния, доверие, силата на усмивката и комплимента, снимката като спряло време. Накрая гостите пожелаха на 11-класниците, с които неусетно се бяха сближили, да не спират да търсят, да не се оставят да бъдат манипулирани, да успяват, защото са нашето бъдеще. Ателието беше по фотография, но и по умение за общуване. То напомни, че успешното обучение се нуждае от свобода и предизвикателства, че е двустранен процес, а в центъра му е сложната човешка личност.

Нели Генкова
Снимки: Цветан Тончев

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).