• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


На 13 юни, когато беше неучебен ден за 6.а клас, учениците се отправиха на образователна екскурзия, организирана от Наталия Йотова (класен ръководител) и Нели Несторова (учител по БЕЛ).

Първата спирка беше Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ Шестокласниците бяха развълнувани от увлекателния разказ на екскурзоводите в Панорамата. Задаваха въпроси, свързани с историята, интересуваха се колко време е било необходимо за построяването на обекта, но възхищението им беше най-голямо от преливането между реалните експонати и художествения фон, „запечатал“ героични моменти от битката. Две от момичетата споделят: „Най-много ни впечатли Панорамата. Сякаш се намирахме в битката и в нейната реалност. Харесаха ни платната, а историята, разказана от екскурзовода, беше грабваща.“ Георги Станев запазва ярък спомен за „реалистичните униформи и пушките, които са били различни според чиновете на войниците, както и за големите картечници.“

Последва обяд в плевенския МОЛ, където някои от учениците предпочетоха почивка сред страниците на новозакупена книга.
На връщане автобусът се отправи по тесните пътища към Къкринското ханче, лобното място на Апостола на свободата. Учениците следяха с изключително внимание лекцията за последните мигове около залавянето на Левски, докоснали се до духа на епохата чрез материалното наследство на Музея. Сиана Кръстевска развълнувано размишлява за „дървото, което е оцеляло векове в двора на Ханчето, където са заловили Васил Левски“.

Наталия Йотова, Нели Несторова и 6.а клас

  
 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).