• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Петокласниците с първи презентации

понеделник, 15 май 2023 г.

 


През изминалите седмици учениците от петите класове в СУ „Св. Климент Охридски“ разработиха първите си презентации на теми, свързани с коренното население на Африка. В часовете по география и икономика всички приеха ролите на географи етнографи, като, разделени по екипи, проучваха историята, бита и традициите на няколко местни африкански племена – масаи, туареги, бушмени и пигмеи.

През първите часове учениците извършиха сериозна проучвателна дейност, като всеки екип търси информация за определено племе. След като систематизираха данните, които събраха, учениците се запознаха за първи път с програмата Power Point, чрез която създадоха презентация, посветена на всяко от избраните племена. 

Учениците придобиха нови знания по история и цивилизации, география и икономика, информационни технологии, започнаха да формират умения за търсене, обработка и систематизиране на информация, работа в екип, решаване на проблеми и презентиране на информация. Говорихме за авторското право и как коректно да отбелязваме използваните източници на информация, а готовите презентации всеки екип показа на останалите ученици от класа. 

Маргарита Мехмедалиева

 

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).