• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

На 27 септември в СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе вътрешноучилищна квалификационна дейност. Екип в състав Емилия Пауникова, Наталия Йотова, Галя Шейретова, Маргарита Мехмедалиева и Богомил Николов участвахме в обучение „ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая“ по програма Еразъм+ през 2022 година в Берлин, Федерална република Германия. Целта на училищната среща беше да запознаем част от своите колеги с различни ИКТ инструменти. Събитието беше уважено от училищния директор Иванка Цекова и от Валентина Маринова – eTwinning посланик, неуморен помощник и мотиватор, на която до голяма степен се дължи троянската активност в писането и изпълнението на различни училищни проекти.

Проектът, в който участвахме, е свързан с използването на различни ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая. В началото на практикума запознахме аудиторията с пирамида на ученето, различните стилове на учене и уменията в XXI век. След това  представихме различни приложения, които дават възможност на учениците за съвместна работа – колаборация. Обсъдихме Обърната класна стая като стратегия, отменяща традиционния модел на преподаване, както и видеозаснемане и видеообработка. Отделихме внимание на игровизацията в обучението, нейните елементи и  демонстрирахме приложения за създаване на игри и викторини. Участниците в квалификацията имаха възможност на практика да поработят с представените ИКТ инструменти. 

Предстоят открити уроци, в които екипът ни да представи наученото в реална учебна среда.

Емилия Пауникова

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).