• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Играем, докато учим. Учим, докато играем

понеделник, 31 октомври 2022 г.

 


Вече трета по ред година с моите ученици работим в група „Занимателна математика“ по Наредбата за приобщаващо образование на МОН. Нашите часове включват аритметика, геометрия, логически и практически творчески задачи, поднесени по забавен и достъпен за работа от всички ученици начин. В часовете използвам предимно игровия подход и онагледяване.

На 27.10.2022г. представихме нашата работа в открит урок на тема „Математиката в природата“. Гости в класната стая на III а клас ни бяха родители и учители.
Задачите, които поставих на учениците, бяха разнообразни – аритметика, геометрия и разбира се, такива за логика, наблюдателност и комбинации. Всичко беше предимно под формата на игра – рисуваха, апликираха, оцветяваха, чертаха, за да пресметнат по-лесно и по забавен начин. Така, докато „приготвяха“ хартиена пица по рецепта, показаха първи познания за части от цяла единица, но и умение за работа в екип и много се забавляваха. Бяха и малки „дърводелци“ и пресмятаха време за работа по дадена практическа задача. Не беше лесно, но се справиха.

Акцент в урока беше връзката на математиката с природата, като не забравихме да си кажем защо е необходимо да пазим зеленото богатство на планетата. Имаше и музикален поздрав – любимата им „Екопесничка“. Търсейки присъствието на геометричните фигури шестоъгълник и спирала в заобикалящия ни естествен свят, се сетихме за живота на пчелите, за морските обитатели, за красотата на цветята. Припомнихме си какво е симетрия и учениците рисуваха върху милиметрова хартия своите идеи. Тази творческа задача много им допадна.

В края на урока моите ученици бяха с приповдигнато настроение, доволни и горди, че са  се справили и са показали знания и умения пред своите гости.

                                                                       Ирена Яшева, 

класен ръководител на III а клас

 
 

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).