• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ден на отворените врати

понеделник, 23 май 2022 г.

 


 

На 17 май в СУ" Св. Климент Охридски" се проведе ден на отворените врати за седмокласниците. 

В кабинета по английски език ги посрещна г-жа Йорданка Иванова Там учениците от 11.а клас представиха паралелката с профил "Математически". Биляна, Йоана и Венцислав разказаха на седмокласниците какво ще учат в тази паралелка, в какви състезания и събития могат да участват. Също така им разказаха за хора, които са завършили тази паралелка и са се реализирали успешно в различни сфери. Най-полезен за седмокласниците беше опитът, който те споделиха, за притесненията, които са имали, за трудностите, пред които са се изправяли. 

След това седмокласниците посетиха един от компютърните кабинети, където ги посрещнаха г-жа Ивелина Кенарова и г-жа Теодора Петрова, които им разказаха подробно за изучаваните предмети, както и за бъдещата им реализация, която им предоставя паралелката с професия „Икономист информатик“. Ивелин Иванов от 11.б клас им представи три разработени от учениците от професионалната паралелка проекта. Първият – „Фирма и фирмени продукти“, е  реализиран със средствата на информационните технологии. Другите два – „Индекс на телесна маса“ и „Заплата и осигуровки“, учениците са създали чрез визуален език за програмиране и придобитите знания от икономическите предмети. Седмокласниците посетиха и офиса на учениците от професионалната паралелка. Той е симулирана работна среда по предмета "Работа в учебни предприятие", по който учениците са разделени на екипи и създават своите фирми. Единадесетокласниците демонстрираха работа с офис техника и показаха различни видове документи от своята работа. 

Домакините бяха ентусиазирани и изпълнена с усмивки и добро настроение.

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).