• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

СУ "Св. Кл. Охридски" – Троян, март 2022 г.

Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския червен кръст, „в духа на европейската солидарност и общите исторически корени“, стартира доброволческа инициатива „Деца помагат на деца“ за събиране на хуманитарна помощ за децата от българските неделни училища в Украйна. В рамките на инициативата ще се събират дълготрайни хранителни продукти, хигиенни материали, фенерчета, продукти от първа необходимост, раници и други ученически пособия. В писмо до училищните директори МОН призовава всяко българско училище, което може да помогне, да даде пример за хуманизъм и съпричастие. 

В Украйна работят 63 български неделни училища. По данни от началото на годината, в тях учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

 БНУ "Васил Априлов" в град Одеса, 2021 г.

Кампанията ще протече от 16 до 23 март включително. Даренията ще се предават в регионалните центрове на БЧК в страната. Впоследствие пакетите ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст. Разпределянето за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава. Те са заявили пред МОН готовност да организират собствен транспорт и да раздадат продуктите на децата и семействата им.

БНУ „Светлина” в град Запорожие, 2020 г.

По решение на Ученическия съвет към СУ “Св. Кл. Охридски“ – Троян и със средства на съвета бяха закупени 100 броя пакети макаронени изделия и 28 броя пакети спагети, които ще бъдат изпратени на две училища -– Българско неделно училище "Васил Априлов" в град Одеса и Българско неделно училище „Светлина” в град Запорожие.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).