• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ден на здравословното хранене

понеделник, 9 ноември 2020 г.


С ден закъснение отбелязахме 8-ми ноември – Европейския ден на здравословното хранене. Във фоайето на училището отново ни посрещна призивът „Здравей, здраве!“, който всяка година по това време представя на учениците различни здравословни кампании, които да предизвикат промяна в начина им на живот. Момичетата от ученическия парламент Ренета Дочева (11. клас) и Пламена Койновска (12. клас) създадоха плакат с малко познати здравословни храни.

Нашата философия е, че здравословните храни и правилната им консумация ни гарантират ежедневна доза енергия, сила, концентрация и добро настроение, които са постижими с минимални усилия от страна на всеки един от нас. Грижата за здравето е необходимо да започне от ранна детска възраст. Изграждането на здрава имунна система ни гарантира невидим щит срещу вирусите. Здравословният начин на живот може да включва много компоненти, които гарантират физическо здраве, душевно спокойствие, хармония и равновесие, а правилното хранене е една от най-съществените части за поддържането на пълноценен живот. Здравето на децата в комбинация с полезни храни, разнообразни хранителни вещества и поведенчески модели, които включват движение на открито, пълноценен сън и почивка, родителска близост, любов и внимание, са критерии за здравословното развитие на личността.

Мария Лекова

 

 

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).