• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниПрез май 2020 г. бе планирано да се чества юбилейното 50-то издание на празника, посветен на св. Методий в немския град Елванген, с който нашето училище прави обмен на ученически групи, но всички знаем, че се появи пандемията. Благодарение на новите технологии събитието бе проведено в хибриден формат - онлайн и офлайн едновременно. Срещата с наши немски връстници се състоя на 9 октомври, работен език беше английският, а представители на училището ни бяха Мария Ковачева и Исмерай Узунова от 12.а, Иван Върбанов от 10.а, Павлина Минкова от 9.а и аз.

Освен технически, нашият модератор Любен Георгиев много ни помогна с воденето на дискусията, като ни задаваше въпроси. Темите, които обсъждахме, бяха свързани с живота на младите хора в нашите два града и как бихме направили населеното място по-привлекателно. Някои от предложенията бяха свързани с появата на повече клубове, в които да можем да се занимаваме с интересни за нас неща – например танци, фотография, технологии. Обсъждахме също какви съвместни събития бихме искали да организираме, когато се срещнем реално.

На мен тази среща ми помогна да разбера повече за живота в немското градче Елванген и мнението на нашите връстници за него. Осъзнах, че макар и да живеем в различни държави, някои от интересите ни са еднакви.

Вилиана Мошекова, 9.б клас

 


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).