• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


СУ „Св. Климент Охридски“ определи за носители на тазгодишната награда на проф. Гаврилов двама 11-класници: Мария Ковачева и Стойко Данчев. Наградата за просветено родолюбие се връчва за поредна четвърта година.

Със своите качества и участието си в редица престижни национални и международни изяви МАРИЯ КОВАЧЕВА се явява едно умно, успешно и културно лице на България и нашето училище. Най-важните ѝ успехи са: второ място в национален конкурс за есе на тема „Европа в България“ и посещение в Брюксел; екипно участие в конкурс за есе „Нашето наследство – където миналото среща бъдещето“, наградено с включване в национален ученически творчески лагер; участие с есе „Как бихте използвали своите индивидуални умения и своето влияние като посланик, за да предизвикате положителна промяна в обществото?“ в конкурса „Посланик за един ден“, което я среща с посланика на Израел в България и ѝ дава възможността да открие изложбата „Какво се случва с правата на жените?“ в столична галерия; спечелено участие в международен дебатьорски обмен в Словения. Културен и етичен човек, чувствителна на тема толерантност и защита правата на по-слабите, тя е и организатор и участник в благотворителните събития на Ученическия съвет и Общинския ученически съвет. Като активен участник в училищния клуб „Дебати“ се изявява в състезания на национално ниво, демонстрационни дебати и обучения. Едно от наградените ѝ есета завършва с мисълта: „Вярвам, че простите решения, които взимаме всеки ден, могат да променят България.“

СТОЙКО ДАНЧЕВ е пример за родова памет и действено родолюбие с участието си в едно достойно родолюбиво дело – изграждане на паметна плоча, посветена на Ботевите четници от с. Орешак и с. Черни Осъм. Плочата, около която е оформена градинка с информационно табло, бе открита на 2 юни миналата година. Поставена върху голям речен камък, тя съобщава, че на това място е била родната къща на Христо Йосков Ганковски – един от най-младите Ботеви четници, загинал едва 18-годишен в битката при Милин камък. Тя е и в памет на Васил Георгиев–Троенчето, Васил Стоянов Мишков, Петко Мачев. Основен инициатор за паметния знак е Мариян Данчев, потомък на Христо Ганковски. Двегодишните му усилия намират много съмишленици, на първо място – неговото семейство. Синът му Стойко дарява трудодни за реализиране на проекта, участва в издирването на информация за своите предци и Ботевите четници от региона, която да бъде оформена на информационно табло. И през тази година Стойко се включва както в поддържането и облагородяване на паметното място с кипариси и цветя, за да се превърне то в кът за почит и отмора, така и в честването на паметта на четниците на 2 юни.Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).