• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниНа 20 юни учениците от училищния клуб "Дебати" представиха демонстрационен дебат на обичайното място – в Инфоцентъра. Събитието беше посветено на четирима зрелостници, които са били членове на клуба през годините: Мартин Василевски, Стефани Лалева, Вяра Данчева и Симона Стефанова. Двама от тях – Мартин и Стефани – се включиха в отбора на правителството заедно с Михаил Миревски (10.а). Отборът на опозицията бе в състав: Ния Чонова (11.а), Мария Ковачева (10.а), Ренета Дочева (9.а). Двата отбора се сблъскаха по темата "Това правителство вярва, че бавното живеене трябва да се наложи като основна ценност на модерния свят", като за целта предварително се запознаха с историята и идеите на световното движение Slow Movemen.

Камерната, но вярна публика на училищните дебатьори включваше макар и единични представители на всички важни общности – учители, родители, граждани, зрелостници, ученици, плюс гости от провеждащия се в града Street Art Fest Troyan 2019. Клубът беше уважен и от училищното ръководство в лицето на директора г-жа Иванка Цекова.

Кога губим повече – като минаваме повърхностно и забързано покрай нещата в живота или като пропускаме възможности, забавяйки темпото? Може ли малкото да е повече? Когато не сме доволни, не е ли по-добре просто да сменим посоката? Прави ли ни стресът по-агресивни и недоверчиви? Световните проблеми ще чакат ли? Не се ли разминават поколенията в днешния забързан делник? Не е ли егоистично да отделяме твърде много време за наслаждаване на живота тук и сега? Такива и подобни въпроси поставиха дебатьорите и провокираха публиката да се замисли.

Нели Генкова
  Снимки: Мария Лекова

 Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).