• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


По инициатива на г-жа Галя Шейретова учениците от V г клас минаха групово интерактивно занятие на тема: „Различните видове взаимоотношения между половете“. Много учебни заведения по целия свят използват интерактивното обучение, защото то дава резултати. И тъй като очевидно процесът на учене се променя непрекъснато, уроците също стават много по-интересни, динамични и достъпни за учениците. При интерактивното обучение учениците са поканени да участват в разговор чрез технически, ролеви или групови упражнения в клас.

В първата част на срещата учениците се запознаха с видовете взаимоотношения, как се създават и поддържат, какво е влиянието на комуникацията във взаимоотношенията и какви са ефективните начини за добро общуване.  Във втората част учениците бяха разделени на отбори, като всеки един от тях имаше бланка с недовършени твърдения, които да попълни. След приключване на работата всеки отбор представяше резултатите си в рамките на групата, превръщайки отговорите си в път към нови знания. Така учениците чувстват, че техният глас е важен и се чува, и което е по-важно – че са ангажирани и значими.

Освен че събужда интереса на учениците, които са отгледани в хиперстимулираща среда, интерактивното обучение повишава уменията за критично мислене, които са от основно значение за развитието на аналитичното мислене. Дете, което може да изследва един отворен въпрос с въображение и логика, се учи как да взема решения, за разлика от онова дете, което просто механично повтаря запаметена информация. Този стил на обучение, също така, учи на сътрудничество и успешна работа в екип.

Мария Лекова, училищен психолог
 
 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).