• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Учениците от 2.б направиха пееща елха

понеделник, 10 декември 2018 г.


Какво е зимната класна стая без коледна елха? Но за учениците от 2.б клас украсата й се превърна в истински празник, защото те направиха елхата си пееща. Това се случи под вещото ръководство на инж. Радослав Стойчев –ръководител на Школата по приложна радиоелектроника към Община Троян. При работата по изработването на платките и свързването с високоговорителите помагаха класираните на второ и трето място в национални конкурси по науки и технологии тази година: Даяна Еврева от 11.б клас на СУ „Св. Климент Охридски“, Павел Минков –ученик от ПГМЕТ, Стелян Стоянов и Валентин Искрев от СУ „В. Левски“.

Инж. Радослав Стойчев благодари на ръководството на СУ „Св. Кл. Охридски“ за добрата съвместна работа между школата и училището. Благодари също за възможността да се реализира тази чудесна инициатива и малките ученици да се докоснат до науката и технологиите. Той подчерта, че още трима ученици от СУ „Св. Кл. Охридски“ са класирани на челни места в национални състезания по радиоелектроника тази година: Петя Базиргянова, Венцислав Йорданов и Исмерай Узунова.

Второкласниците с интерес изслушаха разказа на г-н Стойчев за прогресивните троянци от миналия век, които са сглобявали в града ни първите немски шевни машини “Сингер“, за 4-те радиоприемника в Троян през 1926 година, за това, че още преди 50 години с деца като тях са направили пееща елха от части на изхвърлено транзисторче.

Елхата в класната стая запя и учениците бяха горди със своя успех. А на учениците от школата към Община Троян им предстои да направят и елхата в Националния дворец на децата пееща.


Христина Петрова, класен ръководител
Снимки: Троян експрес

 


         

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).