• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Климентови дни 2018

петък, 16 ноември 2018 г.
СУ „Св. Климент Охридски”  Троян празнува  своя патронен празник, като  предоставя на учениците  множество събития, в които да изявят себе си, да научат нови неща, да се усетят  като най-значимата част от училищната среда. В рамките на Климентови дни 2018 училището организира традиционните състезания по математика и информационни технологии, а през тази година и интердисциплинарно състезание за ученици от четвърти клас.

В състезанието по математика се включиха 65 ученици от седми и дванадесети клас от Ловешка област.  Седмокласниците решаваха редуциран вариант на НВО за VII клас, а учениците от XII клас - редуциран вариант на ДЗИ, съдържащ два модула.


В състезанието по информационни технологии през тази година участваха 64 ученици. Целта на състезанието е да стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот и да осигури възможност на учениците да покажат своите знанията и умения, придобити в часовете по информационни технологии, проявявайки  авторски подход и представяйки собственото си виждане по поставените практически задачи.  Състезанието е предназначено за ученици от VI до ХІІ клас на училищата в Ловешка област. Състезателите са  разпределени в три направления в зависимост от възрастовата група.  

 

30 четвъртокласници от училищата в града  премериха сили по български език и математика в интердисциплинарното състезание. 

Награждаването на победителите от проведените състезания ще се състои на 22 ноември 2018 г. в Актовата зала на СУ „Св. Климент Охридски“. Наградите са осигурени с любезното съдействие на Ротари клуб – Троян, TSD Services, Ltd – офис Троян, Скайнет ООД  - Троян и фирма „Калинел“ ЕООД.
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).