• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

SDA Open 2017

вторник, 19 декември 2017 г.


За седма поредна година в София се проведе националното отворено състезание по дебати на български език SDA Open, организирано от Асоциация Дебати България (15–17 декември). Клубът по дебати на СУ "Св. Климент Охридски" - Троян участва в това състезание от 2013 година насам. На тазгодишното издание клубът ни беше представен от Стефани Лалева (11.а), Симона Стефанова (11.а) и Михаил Миревски (9.а). Участваха около 200 млади дебатьори, които се срещнаха във формат Британски парламентарен дебат.

Участниците бяха хвърлени в спорове по темите: дали да се забранят криминалните проверки при кандидатстване за работа, която не е свързана с уязвими хора (лекари, учители, детегледачи и т.н.); дали творчеството на хора, извършили тежки престъпления, трябва да бъде премахнато от публичното пространство; трябва ли Китай да спре доставките на петрол за Северна Корея; трябва ли да се подкрепят действията на "Розовата банда" (група жени в Индия, които отмъщават на мъже насилници); да имат ли работниците правото да търгуват трудови права.

Участието в национални събития като SDA Open е шанс за учениците ни да общуват и да се съизмерват с представители на най-осъзнатите и амбициозни млади хора в България, да разширяват кръгозора и социалния си опит. Следващата мащабна дебатьорска среща е Националният дебатьорски форум, който ще се проведе през март в Бургас.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).