• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Първите носители на наградата на проф. Гаврилов

Публикувано от Н. Генкова сряда, 17 май 2017 г.


Дни преди началото на новата учебна година гост на училището беше проф. Иван Гаврилов - водещ столичен онкохирург, голям дарител, приятел на Троян. Той подари на СУ "Св. Климент Охридски" икони и книги и остави пари с волята да се дават като годишна награда от по 500 лева на двама ученици, едно момче и едно момиче - не само за отличие, но и за родолюбие. Върху хартията, опаковала парите, дарителят собственоръчно беше написал: „За род и Родина!“.

В изпълнение на дарителската му воля учителският съвет гласува на заседанието си на 16 май първите двама носители на наградата. Това са 12-класниците Калоян Кюркчиев и Виктория Комитова. Наградите ще бъдат дадени по време на церемонията за връчване на дипломите на зрелостниците.

Ето мотивите, с които учителският съвет на СУ "Св. Климент Охридски" определи носителите на наградата:


Мотиви за избора на Калоян Кюркчиев

Ученикът има изявени интереси в областта на историята, българските традиции и културология. Притежава знания, свързани с миналото на нашия народ, културата и езика, които показва чрез различни дейности не само през последната година.

Калоян е един от най-ярките участници в клуб „Дебати“, където многократно е изразявал позицията си на родолюбец, знаещ и ценящ традициите на народа ни. Има редица участия в състезания, свързани с историята и родното и е автор на няколко публикации, в които пише за изявени българи. Активен участник е в решаването на казуси и дискутирането по темите за България, Европа и света в предметна област „Гражданско образование“. Носител на символичния знак "златна значка" като член на българската делегация в младежки обмен в Унгария по програма „Еразъм+“ през септември 2016 г.

Няма концерт или програма на нашето училище, в което той да не е взел участие. Има осъзнато отношение към ученето и знанието, ученик с отличен успех. Лице на училището не само в различните инициативи, но и като знаменосец 2 поредни години.

Интелигентен, възпитан, позитивен, успяващ млад човек, който заслужава да получи наградата на професор Гаврилов.Калоян и Виктория - за последен път водещи, 15.05.2017 г.
Мотиви за избора на Виктория Комитова

Виктория Комитова носи осъзнато чувство за национална и родова принадлежност. То проличава в нейни есета, писани за часовете по български език и публикувани в училищната електронна медия. Текстовете й се отличават със зрелост, благодарност за здравия и силен български корен, критичност, отговорност за възвръщане на българското достойнство. Виктория се гордее, че произхожда от героичен род - на опълченец в боевете на Шипка и на войник от 34-ти Троянски пехотен полк. Оценява и редица съвременни българи, които са неин образец и вдъхновение.

Виктория Комитова е защитавала името на България като състезател в Националния отбор по биатлон, успявайки да съчетава отговорностите на спортиста с тези на ученика. В отношението си към ученето винаги е проявявала дисциплина и самовзискателност. През последната учебна година съсредоточи усилията си в преследване на амбициозна и благородна цел – да се посвети на медицината.

В училищната среда тя присъства забележимо, винаги готова да поеме поставени задачи,  сдържана, отзивчива и коректна.

Считаме, че Виктория Комитова е достойна да бъде първото момиче от СУ „Св. Климент Охридски“ - Троян, което е носител на наградата на проф. Гаврилов.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Google Classroom

Училище за УЧЕНИЦИ

Понеже не съм талантлив и нахъсан, като ОНЗИ момък, а и съм грозен - вместо филм ви пращам СКРИЙНШОТОВЕ в PDF-файлове, за да можете бавно и ...