• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Дни преди началото на новата учебна година гост на училището беше проф. Иван Гаврилов - водещ столичен онкохирург, голям дарител, приятел на Троян. Той подари на СУ "Св. Климент Охридски" икони и книги и остави пари с волята да се дават като годишна награда от по 500 лева на двама ученици, едно момче и едно момиче - не само за отличие, но и за родолюбие. Върху хартията, опаковала парите, дарителят собственоръчно беше написал: „За род и Родина!“.

В изпълнение на дарителската му воля учителският съвет гласува на заседанието си на 16 май първите двама носители на наградата. Това са 12-класниците Калоян Кюркчиев и Виктория Комитова. Наградите ще бъдат дадени по време на церемонията за връчване на дипломите на зрелостниците.

Ето мотивите, с които учителският съвет на СУ "Св. Климент Охридски" определи носителите на наградата:


Мотиви за избора на Калоян Кюркчиев

Ученикът има изявени интереси в областта на историята, българските традиции и културология. Притежава знания, свързани с миналото на нашия народ, културата и езика, които показва чрез различни дейности не само през последната година.

Калоян е един от най-ярките участници в клуб „Дебати“, където многократно е изразявал позицията си на родолюбец, знаещ и ценящ традициите на народа ни. Има редица участия в състезания, свързани с историята и родното и е автор на няколко публикации, в които пише за изявени българи. Активен участник е в решаването на казуси и дискутирането по темите за България, Европа и света в предметна област „Гражданско образование“. Носител на символичния знак "златна значка" като член на българската делегация в младежки обмен в Унгария по програма „Еразъм+“ през септември 2016 г.

Няма концерт или програма на нашето училище, в което той да не е взел участие. Има осъзнато отношение към ученето и знанието, ученик с отличен успех. Лице на училището не само в различните инициативи, но и като знаменосец 2 поредни години.

Интелигентен, възпитан, позитивен, успяващ млад човек, който заслужава да получи наградата на професор Гаврилов.Калоян и Виктория - за последен път водещи, 15.05.2017 г.
Мотиви за избора на Виктория Комитова

Виктория Комитова носи осъзнато чувство за национална и родова принадлежност. То проличава в нейни есета, писани за часовете по български език и публикувани в училищната електронна медия. Текстовете й се отличават със зрелост, благодарност за здравия и силен български корен, критичност, отговорност за възвръщане на българското достойнство. Виктория се гордее, че произхожда от героичен род - на опълченец в боевете на Шипка и на войник от 34-ти Троянски пехотен полк. Оценява и редица съвременни българи, които са неин образец и вдъхновение.

Виктория Комитова е защитавала името на България като състезател в Националния отбор по биатлон, успявайки да съчетава отговорностите на спортиста с тези на ученика. В отношението си към ученето винаги е проявявала дисциплина и самовзискателност. През последната учебна година съсредоточи усилията си в преследване на амбициозна и благородна цел – да се посвети на медицината.

В училищната среда тя присъства забележимо, винаги готова да поеме поставени задачи,  сдържана, отзивчива и коректна.

Считаме, че Виктория Комитова е достойна да бъде първото момиче от СУ „Св. Климент Охридски“ - Троян, което е носител на наградата на проф. Гаврилов.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).