• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


На 9 март, четвъртък, в ППМГ - Ловеч се състоя областният кръг на олимпиадата по информационни технологии. Участие взеха ученици от Ловешка област в две състезателни групи - V-VIII клас и IX-XII клас, разделени в 5 направления. Проектите бяха оценявани от тричленно жури с председател Татяна Ичева, старши експерт по математика, информатика и информационни технологии в РИО-Ловеч. Нашето училище участва с два проекта.

Йордана Лучева от 5.а клас защити своята презентация на тема „Занаятите в Троянския край“. Тя е създадена само с авторски снимки и видеоклипове за занаятите: керамика, дърворезба, дървостругарство и пирография. Със своя проект тя иска да покаже колко е интересно занаятчийството и да вдъхне на хората желание да запазят българския дух в сърцето си, където и да са по света. Ръководител на проекта е Теодора Петрова.

Проекта NaPoKniga защитиха Пламен Борисов и Мартин Копаранов от 11.а клас. NaPoKniga е социална мрежа, имаща за цел да върне четенето отново на мода, като направи достъпа до книги лесен, почти безплатен и най-вече социален. Създателите искат да свържат  четящите, а и не чак толкова четящите хора в една социална мрежа, в която главната цел е те да си разменят книги. Идеята е новаторска и интересна, с възможност във времето да бъдат реализирани и други функции. Ръководител на проекта е Ивелина Маркова-Кенарова.

И двата екипа  бяха одобрени от Областната комисия. Предстои разглеждане на проектите от Националната комисия на МОН в град София.

Благодарим на всички, които оказаха съдействие при изготвянето на проектите, и на нашите състезатели, които представиха достойно училището! Желаем им успех!

Теодора Петрова


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).