• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниЗавършилите ученици са едно от богатствата на всяко училище. Особено успелите, които не са забравили пътя към него.  Д-р инж. Силвия Маринова е такъв възпитаник на СОУ „Св. Климент Охридски“. На 6 декември, по покана на г-жа Цветанка Босева, тя гостува на сегашните 11-класници и им разказа за възможностите, които предоставя Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където е главен асистент. 

Силвия Маринова е завършила училището ни през 2003 г. В УАСГ завършва специалност "Геодезия" като първенец на випуска, а понастоящем води лекционни курсове и упражнения по картография. Тя е генерален секретар на Българска картографска асоциация и е член на  Камарата на инженерите по геодезия, на Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи към Международната картографска асоциация и на Младежката комисия към Международното общество по Дигитална земя. Научната и академичната дейност съчетава с работа в картографска фирма, където проектира и редактира общогеографски, тематични и специални карти.

Срещата й с учениците беше съдържателна и успя да привлече интереса им. Силвия Маринова призна, че за нея е било вълнуващо преживяване да се върне в училището си. И е разбираемо, че си спомни с интерес глобуса на втория етаж (историята на училищния глобус виж ТУК).

Младата картографка отправи и една покана към учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ – да участват в Националния конкурс за детска карта на света (за конкурса виж ТУК). „Би било чудесно в конкурса да се включат ученици от Троян“, сподели тя.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).