• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"Това е празник на обич"

четвъртък, 22 декември 2016 г.


Кое създава празничност по Коледа? Ето как усещат нещата петокласниците.

Обичам да играя в снега. Обичам да правя подаръци, понякога малки, но от сърце. Обичам, когато чета коледни книги. (...) Това е празник на обич. На доверие. Това е денят на цялото семейство. 
Александра Пенкова

За мен празничност на Коледа създават традициите. Те са важни. Също и масата, но не храната е важна, а хората около нея. (...) Пожелавам на всички хора по света весела Коледа и Нова година.
Пламен Цочев

На Коледа не са важни подаръците, а жестът, който правим.
Борислав Кожухаров

Че въртим питка и баница. От училище ни пускат във ваканция. Пеем коледарски песни, например: "Тук сме чули и разбрали, ой, Коладе, мой Коладе".
Генади Бозуков

Според мен най-празничното е уютът. Обожавам да си лежа на леглото с удобна пухена пижама и да гледам някой коледен филм. Може би никой няма да ми повярва, но ако съм на село, при баба, радостта ми ще е двойна. Също така обичам да наблюдавам как тихо, спокойно вали сняг навън. Обожавам и да украсявам. Не съм фенка на натрапчивата шарена украса и предпочитам бялата такава. Според мен тя носи по-снежно, зимно настроение. 
Деница Райковска

Аз обичам да играем в снега, да караме шейни. Защото всяко едно дете обича коледния дух. Харесвам с моето семейство да се съберем край камината и да си разказваме коледни истории. Аз обичам да сурвакам, да коледувам. Обичам да си ходя при моите баба и дядо. Да украсявам вкъщи, да помагам на тати да чистим колата от сняг. И така в този месец декември има много красиви празници. 
Величко Радославов

Харесва ми, че си разменяме подаръци - не толкова за подаръците, а затова, че всеки иска да зарадва другия. И как навсякъде светват хубави светлинки и има щастливи хора.
Мариса Иванова

Празничност по Коледа се създава от украсата, душевната искреност, подаръците, които показват колко добре те познава и цени даден човек. (...) На Коледа ми харесва коледната магия, която кара хората да се чувстват защитени и да не се тревожат толкова за бъдещето.
Елена Семкова

Най-много обичам да украсяваме елхата с цялото семейство и под нея на Бъдни вечер да има подаръци. Обичам и да си измислям рими като: "Весели празници, весели дни и забавни весели игри!".
Габриела Инковска

Аз обичам много да се забавлявам в снега, обичам да карам ски и шейна с моите братовчедки. Като се приберем от ски, отиваме да пием по един топъл шоколад у нас и гледаме телевизия. Щастие желая на цялото ми семейство, защото те са за мен Коледата.
Елена Гадева

За мен празникът идва, когато подготвям подаръци. А когато ми подарят подаръци, вече е Коледа.
Борислава Пеловска

Също Коледа е хубава заради ваканцията на учениците. Винаги на Коледа гледам "Сам вкъщи". Също с моите приятели гърмим пиратки.
Танер Бекиров

За мен празникът идва, когато започнем да правим и украсяваме коледните курабийки.
Мариса Дренска

Аз обичам празничността по Коледа, защото валят снежинки и ми подаряват подаръци. Лампите светят и елхата е украсена. Тогава аз си правя топъл чай и гледам коледен филм.
Ванеса Иванова

Обикновено моите родители работят много и не можем добре да се спрем и да се видим. Но когато е Бъдни вечер или Коледа, цялото семейство е около мен. Обожавам, когато дружно украсяваме елхата, сложим лампичките и загасим лампата. Така само те светят в тъмнината. 
Йордана Лучева

Чувствам се щастлив, когато виждам другите хора да се радват на моите подаръци. Когато се съберем около трапезата с цялото семейство, се чувствам много горд от себе си.
Никола Расташки

Много е забавно, когато украсявам стаята си с играчки, гирлянди и коледни лампички - вечер, когато ги светна, става магия. 
Кристиана Василевска

Аз обичам по Коледа да гледам как падат снежинките, докато пия топъл шоколад до камината.
Даниел Михайлов

Аз обичам, когато ми подарят подарък, и дори да не ми харесва толкова много, аз се радвам, защото човекът се радва, че е направил нещо добро. (...) Така хората стават по-добри и когато се съберат на трапезата и всички забравят за трудностите в живота, макар за малко човек се чувства с толкова верни приятели като в Райската градина.
Боян Баев

Истинското щастие не идва от това да получаваш, а от това да подаряваш. Коледата не е където е украсата и елхата. Истинската Коледа е, където е семейството. 
Ивана  Николаева

Ставам рано, защото нямам търпение да видя какво има под елхата. (...) Така се радвам на коледния сняг! Излизам с приятели, целим се със снежни топки, въргаляме се, много се забавляваме.
Дияна Йотова

Коледа създава топлина, която те обгръща като бабино одеялце. Ти сякаш ставаш специален. Дори само думата Коледа те радва.
Ирина


Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).