• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Разградският районен съд осъди 47-годишната Шехризаде Хасанова да заплати на учителката на сина си Румяна Мартинова обезщетение от 3300 лева за нанесени й вреди. Решението е публикувано на сайта на съдебната институция.

Припомняме, че на 15 март тази година майката на петокласника обидила и ударила шамар на преподавателката, защото задържала у себе си хилката за тенис на сина й, който подхвърлял топчета в класната стая.

Съдът е постановил Хасанова да плати 1800 лв. за причинените болки и страдания от упражнено насилие и телесни увреждания на Мартинова, 1000 лв. за нанесените обиди, и 500 лв. за имуществени вреди. Според заключението на съдебно-медицинската експертиза в резултат на инцидента пострадалата е получила лек оток на меките тъкани пред външния слухов проход на дясното ухо със слаба болезненост и намаление на слуха вдясно с 21,25 децибела. Увреждането на слуха може да бъде възстановено след проведено лечение в рамките на 2-3 седмици.

След като е разпитал явилите се свидетели, съдът счита, че искът за заплащане на обезщетение е основателен и доказан. Припомням, че за противоправните си деяния Хасанова бе осъдена през март на една година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. Тя бе призната за виновна в две престъпления – за нанасяне на лека телесна повреда и за едро хулиганство.След това пострадалата учителка е завела и граждански иск.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок.
/e-Razgrad/

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).