• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ден на ученическото самоуправление

понеделник, 9 май 2016 г.


И тази година в Деня на ученическото самоуправление (9 май) Община Троян покани ученици от троянските училища символично да заемат постове в общинската администрация. Председателят на ученическия съвет в СОУ „Св. Климент Охридски” Илияна Петрова влезе за един ден в ролята на заместник-кмет с ресор “Бюджет, финанси и общинска собственост”. След работния ден й зададохме няколко въпроса.Въпрос: Какво ново научи днешния ден?
Илияна: Днес научих, че е много трудно да вземеш решения не за един човек, а за цяла община, така че всички да са доволни и да няма сърдити граждани.

Въпрос: Считаш ли, че младите хора могат наистина да влияят върху местното управление?
Илияна: Можем, ако се обединим около общи цели, ако държим на собственото си мнение, ако сме амбициозни и упорити в това, което искаме да променим.

Въпрос: Ако имаше реална власт на заместник-кмет с ресор “Бюджет, финанси и общинска собственост”, кой бюджетен разход би уголемила?
Илияна: Ако наистина имах такава реалната власт, не бих повишила никой бюджетен разход, защото времената са тежки и гражданите няма да могат да понесат подобно увеличение.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).