• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


13 наши ученици активно се включиха в дискусионен уъркшоп, воден от психолога Йордан Танковски (26 април, Информационно-културният център). Темата на обучението, организирано от ОбКБППМН (Общинска комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни) и проведено с участието на ученици от цялата община, беше „Насилието и тормозът в училище”. Психологът оцени високо троянските момичета и момчета заради тяхната активност и умението да изразяват позиция. С пълна сила тази оценка важи за представителите на СОУ „Св. Климент Охридски”, които дадоха своя сериозен принос за съдържателното протичане на неколкочасовата среща -  както при използване на метода Световно кафене (своеобразен брейнсторминг по групи), така и при изключително интересната ролева игра, за която останаха най-любопитните.                                                                     нататък...


Инициатива да говорят от името на своите групи проявиха Вяра Данчева (9.а), Виктория Комитова (11.а), Калоян Кюркчиев (11.а) , Стефани Лалева (9.а). Стойностни изказвания в групите си и пред микрофона направиха и другите наши представители. Виктория беше достатъчно смела, за да приеме да е доброволка в ролевата игра, в която много активни бяха Калоян Кюркчиев, Михаил Миревски (7.а) , Биляна Доневска (9.а). Играта мобилизира емоционално участниците, разви социални умения, донесе самопознание. Всички бяха въвлечени, провокирани, очаровани. Споделиха, че искат по-често да имат такива занимания и преживявания.

Играта беше и едно обучение по толерантност, за нуждата от каквото учениците говориха в първата част на уъркшопа. Йордан Танковски многократно подчерта, че най-ценното на всичко, казано през този следобед, е, че е излязло от младите хора. А училището ни може само да се гордее, че във всеки випуск има будни, социално и емоционално сетивни момичета и момчета.


 
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).