• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Обучение за младежко лидерство

понеделник, 30 ноември 2015 г.

ИД Електронни медии

На 26 и 27 ноември в комплекс „Острова“ в с. Бели Осъм сдружение "ПроБудник" организира обучение за младежко лидерство, на което събра млади хора от Троян, Ловеч и Велико Търново. Двудневната среща беше част от „Трибуна за промяна“ - проект за насърчаване на младежкото лидерство и на индивидуални ораторски качества, както и на отговорна гражданска активност. Участниците бяха предимно ученици, но също така и студенти, като всеки един се включваше активно в дискусиите по различни теми. Там бе и по-голямата част от клуба по дебати на СОУ „Св. Климент Охридски“.

Събитието бе открито, като всеки участник се представи на останалите с кратко обръщение. Последва поредица от занимания за работа в екип и изтъкване на лидерски качества. Гост на срещата беше кметът на Троян г-жа Донка Михайлова, с която на място обсъдихме различни начини младите да се включват във воденето на регионални политики. Там се зароди идеята за един градски клуб по дебати, който би могъл да използва залата на новия информационен център в Троян. Идеята все още е в зародиш, но ще се радваме да я придвижим в идните седмици. На втория ден две представителки на Асоциация Дебати София проведоха двучасов семинар за съставяне на аргументация, водене на структуриран диалог и основи на дебатирането. Последва дебат в олекотен формат, на който в ролята на съдии влязохме аз и останалите „старши“ дебатьори от клуба. Обучението включи също презентация за европейската програма „Еразъм+“ и възможностите за търсене на информация в Европейския младежки портал. Показаха ни много прозорци, през които желаещите могат да се включат с лекота в международни обмени по вече одобрени проекти и също така сами да подават своите проекти и да набират съмишленици. На финала всеки участник даде обратна връзка за проведените занимания и дискусии и получи своя сертификат за участие в проекта.

Като цяло това бе едно интригуващо и информиращо събитие. Лично на мен ми бяха полезни упражненията за създаване на среда, удобна за екипна работа. Също така допълних представата си за това какви качества се изискват от един лидер на група или отбор.

Кристиян Стефанов, 12.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).