• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Синдикални...

петък, 24 октомври 2014 г.

Подписват нов колективен договор в образованието
Копирано от standartnews.com - от Владимир Симеонов

Няма пречки да се подпише общинският колективен трудов договор в областта на образованието. Това стана ясно днес на среща на ръководството на община Благоевград, синдикати и работодатели.
Те се обединиха около идеята, че е необходимо, въпреки различните позиции, да се договори най-доброто и за двете страни. Целта на синдикати и работодатели е новият договор да актуализира действащия в момента. При подаване на предложенията си всички страни се съобразиха с колективния трудов договор за системата на народната просвета. Обсъдени бяха добри практики и проблеми в работната среда. На заключителната среща бяха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, шефовете на двата синдиката в Пиринско КНСБ и КТ „Подкрепа" и представители от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.
През есента на 2012 г. кметът Камбитов и синдикатите се договориха за допълнителен отпуск на учителите и четири дни допълнително за заетите като непедагогически персонал в училищата. Завишени бяха стартовите заплати на преподавателите, заплащането по националната квалификационна степен, лекторските часове и средствата за облекло на непедагогическия персонал, като постигната сума бе над националното равнище. Такова повишение на възнагражденията не бе правено от 1998 г.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).