• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниНа 19 юни в офиса на Областния информационен център (ОИЦ) - Ловеч се проведе церемония по връчване на наградите за участие в националния конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти”. Четири момичета от областта са проявили интерес към конкурса, сред тях е 11-класничката Стефания Калева от нашето училище. Проектът й е „Изграждане на мултифункционална спортна площадка на открито в СОУ „Св. Климент Охридски”.

Стефания с Мария и Йоана от Езиковата
Първа награда - електронен четец - е получила Мария Бешева, ученичка от 11. клас на Гимназията за чужди езици „Екзрах Йосиф I“ в град Ловеч, за проекта си „Изграждане на Регионален рехабилитационен център за бездомни животни в град Ловеч“. Останалите два проекта са „По-здрави и образовани заедно“ на Йоана Кръстева, също от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І”, който е за образование и подобряване на качеството на живот на етническите малцинства, и „Създаване на модерна фитнес зала в СОУ “Васил Левски“, гр. Ябланица“ на Марияна Пастиркова. Троянският и ябланишкият проект са акцентирали върху обща проблематика - как съчетаването на училищни занимания със спорт ще се отрази благоприятно върху мотивацията за учене, междуличностните отношения и по-здравословния начин на живот на учениците. Първата награда е била връчена от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, а поощрителни награди - от заместник-областния управител Цецка Димитрова, началника на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев, управителя на ОИЦ – Ловеч Нели Митева и изпълнителния директор на Сдружение „Знание“ - Ловеч Ралица Попова.

Всяка от участничките е имала възможност да представи идеята си пред публиката в офиса на Информационния център. Стефания е говорила за реалната нужда на града ни от повече спортни съоръжения на открито, които да са напълно достъпни за всички. Успяла е да привлече вниманието на слушателите си, а в края на речта си ловешкият кмет се е обърнал персонално към нея, за да я поздрави за ораторските й умения, които са важни при презентирането на проекти. Стефания оценява и обратната връзка, която е получила от Нели Митева, заради точно посочените слаби места на проекта й, което ще й е изключително полезно за в бъдеще. Наградата от „Знание“ - посещение на обучителен курс на сдружението по тема по избор, също ще помогне на Стефания да надгражда умения. А все някога в училището ни може да се построи мултифункционална спортна площадка, от каквато очевидно има нужда.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).