• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Богородица закриля семейството
Константийски епископ Антоний 

Утре Светата ни църква чества празника Въведение Богородично. Когато Света Богородица навършила три години, праведните й родители Йоаким и Ана изпълнили обещанието, което дали пред Бога, преди още тя да се роди. Те тържествено въвели своята дъщеря в Йерусалимския храм и я посветили на Бога. Светата Дева била поставена на първото стъпало пред храмовия вход. И за почуда на всички присъстващи, неподдържана от никого, тя се изкачила свободно по петнадесетте стъпала и се спряла на най-горното. Първосвещеник Захарий въвел Мария в Светая Святих, където влизал веднъж в годината само той. 
Йоаким и Ана принесли дарове и жертви на Бога и след това, като получили благословията на свещениците, се върнали с роднините си в Назарет. Малката Мария живеела при храма, като се възпитавала под надзора на по-възрастните благочестиви девойки. Тя усърдно се трудела, непрестанно се молела, обичала да чете Св. Писание. По такъв начин тя се готвела за своето високо назначение да стане майка на всички човеци, като роди Спасителя на света Иисус Христос. Празникът Въведение Богородично се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж. Затова на утрешния ден Църквата се обръща с майчинска грижа към всички нас и ни приканва да стоим непоколебимо върху твърдата скала на Вярата, Надеждата и Любовта, трите основни добродетели, върху които се крепят основите на християнското семейство и младежта.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).