• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Училище на море

петък, 29 юни 2012 г.

     Различно започнаха ваканционните дни за група ученици от 5.а и 5.в клас от СОУ „ Св. Кл. Охридски”- Троян. Те, заедно с  класните им ръководители – г-жа Еврева и г-жа Острева, участваха за първи път в морско училище. Ето накратко впечатленията им, описани от Биляна и Преслава.
    От 16 до 21 юни бяхме в красивото курортно селище Кранево. По път спряхме в град Шумен и видяхме паметника „1300 години България”. Разгледахме и Мадарския конник в село Мадара.
Бяхме впечатлени от Ботаническата градина, а така също и от двореца на румънската кралица Мария в град Балчик.Там видяхме различни видове растения, цветя, дървета и кактуси. Научихме, че площта на градината е 200 дка и други интересни факти свързани с това място.
На следващия ден се забавлявахме с шоуто на делфините в Делфинариума и разгледахме разнообразието от риби в Аквариума.
Много интересно за нас беше посещението на прабългарското селище „Фанагория" в квартал Аспарухово, Варна. Вечерите ни бяха изпълнени със спортни игри, разходки и детска дискотека.
Това беше развлекателната ни програма. Но нашата основна цел беше да приложим в морска среда техниката на плувните стилове, които усвоихме в нашия училищен басейн. За тази цел ни помогнаха г-жа Комитова и спасителите на плажа. Проведен ни бе водно-спасителен курс, в който взе участие всеки един от нас. Заедно направихме много игри във водата и на плажа.  Една сутрин бяхме изненадани приятно с покана за разходка с корабче. В морето ни приветстваха няколко делфина, плувайки недалеч от нас.
Тези 6 дни в Кранево ни помогнаха да станем по-здрави, по-организирани, по-дисциплинирани. Надяваме се, че морското” училище ще се проведе и следващата година, и го очакваме с нетърпение.
Снимките са тук...

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).