• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Интервю на Стела Стоянова за в. Стандарт

- Министър Игнатов, на какво се дължи този спад в резултатите от матурите тази година?
- Спадът се дължи на това, че ние целенасочено направихме по-тежък изпита. Това има своята предистория. Повечето критики към образованието са насочени към системата за външно оценяване и държавните зрелостни изпити. Голяма част от специалистите казват, че това, което при нас е петица, било тройка в други страни. Затова през последните три години ние поетапно усилваме тежестта на изпитите. Освен това бавно ги приравняваме към общоевропейския формат. Тъй като това, което се случи през периода 2000 - 2009 година, когато минаха изпитите на PISA, показва, че нашите лоши показатели се базират на така наречената функционална грамотност. Така че дори и следващата година резултатите ще бъдат същите или малко по-ниски, защото ние ще увеличаваме тежестта. Искаме да стигнем до положение изпитът да отразява реалното състояние на нещата. Защото тогава може вече да се изработят инструменти за преодоляване на негативите. Иначе много е лесно заради радостта на ученици, учители и родители да се направи един лек изпит, всички да бъдат щастливи и доволни, а едновременно с това пазарът на труда отново да пита "Абе, какви хора ни пращате?". Аз абсолютно подкрепям кампанията на "Стандарт" против неграмотността. Тази борба всъщност вече започна. Паралелно с кампанията ви ние трябва да включим някаква обществена активност, която да доведе до промяна в резултатите. Тук най-сложното е да включим семейството, което е основният фактор.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).