• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Преподаватели от висшите училища ще оценяват работите на дванайсетокласниците на матурите. Първата е този понеделник, 21 май, и е по български език и литература. В 14-те национални комисии (по всеки предмет) за зрелостните изпити обаче ще има и учители. Всяка работа ще се оценява от двама проверители и оценките ще са с точност до 0,01 и ще се вписват в дипломата за средно образование.
Матурата ще е по-трудна от предните години, предупредиха от образователното ведомство. В теста ще има само 30 въпроса с избираем отговор, на който гимназистите могат да използват лотарийния принцип. Досега този брой бе 33. Останалите десет задачи ще изискват писмен отговор - с формулиране на теза, анализ на два текста и разчитане на авторови послания. Писането е най-слабото място в средното ни образование, установиха анализите от предните години. Това е и причината за промяната в матурата. Последният въпрос (41-ви) остава писане на текст, като учениците ще избират между съставянето на есе и съчинение.
На матурата по български език ще се явят 65 017 зрелостници. Тези, които не я издържат, няма да получат диплома. От вузовете обаче не крият, че се надяват въпреки по-трудните въпроси да няма дъжд от двойки. Мотивът им е, че могат да останат без студенти, а държавният изпит вече е масов вход към студентските аудитории. Няма опасност половината випуск да бъде скъсан, защото склата за оценяването на резултатите и тази година ще бъде обявена, след като проверителите прегледат работите, признаха експерти.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).