• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Миналата седмица нашето училище се включи в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. За нас, като изключително загрижени за природата хора, тази инициатива е много важна, затова измислихме оригинален начин, по който да се включим в нея. А именно - отделихме няколко учебни часа, които посветихме на децата от начален курс. Организирахме им практически уроци, съдържащи презентация на химически експерименти, достъпно представена информация, както и интересни въпроси, свързани с разделното събиране и рециклирането на отпадъци. Разказахме им приказка за едно червено балонче, което, поради човешката дейност, може да се окаже пагубно за растенията и животните; изработихме специални кошчета от картон за всеки клас, в които те да събират хартиените и пластмасовите си отпадъци разделно. А накрая всяко дете имаше възможността да види най-опасното същество на планетата, поглеждайки... себе си в огледало.
Ние от екипа в състав: Вяра Данчева и Рая Шейретова от 5.б, Стефания Калева от 9.а, Катерина Радевска от 11.а, Ива Петкова и Паулина Пенчева от 10.а, се уверихме, че на всички деца им беше изключително интересно и забавно. Доказателство за това бяха усмивките на лицата им и бързите и верни отговори, които даваха на нашите не съвсем лесни въпроси. Вярваме, че сме били полезни и че начинът да се преборим с разрастването на проблема със замърсяването е като предотвратяваме израстването на бъдещи замърсители. Работата с малките деца, които в момента подлежат на възпитание, е важна, защото у тях още от ранна възраст можем да създадем грижа и отговорност към околната среда. Гордеем се, че направихме училищната общност част от една не само национална, но и международна кампания. А сега ни остава само на 12 май да излезем и да почистим природата около себе си, за да направим своя дом едно по-красиво и приветливо място.

Паулина Пенчева, 10.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).