• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Незабравима ваканция във Франция

четвъртък, 19 април 2012 г.

От 8 до 15 април група ученици от СОУ "Св. Климент Охридски" и Национална гимназия по приложни изкуства, под ръководството на учителите Румяна Еврева, Цветанка Босева и Цветомира Маркова, участваха в чудесна екскурзия до побратимения на Троян френски град Перн ле Фонтен. В Италия групата посети известните градове Верона и Падуа. На път към Франция учениците имаха възможност да видят средиземноморското крайбрежие и очарователната Лигурска Ривиера.
В Перн ле Фонтен, с много топлина и приятелски чувства, ги посрещнаха домакините от Комитета за побратимяване и жители на града. Децата бяха разпределени по семейства, в чиито домове пребиваваха три дни. През това време те имаха възможност да се запознаят с бита на французите, с местните обичаи и национална кухня. Особено силно впечатление им направи чистотата и реда, топлината, с която ги обгрижваха, вкусните френски ястия. Домакините показаха на групата забележителностите на града и околностите. Най-вълнуваща беше срещата с френските приятели в младежкия дом, където всички се хванаха да играят българско хоро. На изпращане някои от нашите деца плакаха и не искаха да се разделят с новите си приятели. Дано новосъздадените контакти да продължат във времето и донесат нови приятни емоции. Посетените градове Авиньон, Ница и Кан обогатиха познанията за историята на Франция.
Към България екскурзията продължи през Монако, Монте Карло и Венеция.
На родна земя всички дълго ще пазят приятни спомени за красива и гостоприемна Франция.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).