• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Над 50% са двойките на изпита по литература в СУ


Скандално, кандидат-студенти обявиха в изпитните си работи, че Султана, Ния и Лазар Глаушев са герои от турския сериал “Листопад”, а не от известния роман на Димитър Талев “Железния светилник”. Това показват резултатите от предварителния изпит по литература в СУ “Св.Климент Охридски”, пише Фрогнюз.

Кандидат-студент пише: Децата напускат семейството, както листата капят от дървото. Друг пък мераклия да получи образование от Алма Матер определя героинята на Талев Султана в цялата си писмена работа като “той”.

“Железният светилник” на Талев беше едно от произведенията, които се паднаха на предварителния изпит по български език и литература във най-старото ни висше учебно заведение. Проверяващите там са констатирали непознаване на съдържанието на произведенията, лош правопис и невъзможност на кандидатстващите да конструират в едно есе логични тези и обобщения.

Оценките от първия предварителен изпит по български език и литература са не по-малко шокиращи. Над 50% от желаещите да учат в СУ са получили слаба оценка, 25% - оценка до 3.50, а едва 4.3% са получили оценки до 5.50.

На фона на тежката езикова неграмотност на зрелостниците образователното министерство пък отчита бум на професорите и доцентите. Само за последните 15 месеца във висшите учебни заведения в страната професорските и доцентски титли са раздавани на килограм. 309 са получили титлата “професор”, а 361 – “доцент”.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).