• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ние обичаме България 2

четвъртък, 8 март 2012 г.

  СИП Електронни медии
Ето, на 06.03. 2012 г. в Актовата зала на училището се проведе второто състезание "Ние обичаме България" (по модела на телевизионната игра на Нова ТВ). Този път сили премериха четвъртокласниците от СОУ „Св. Климент Охридски” и НУ „Христо Ботев” – Троян. Четири отбора, всеки от четири ученици, (по двама от двете училища) премериха сили два по два (след жребий), а победителите се срещнаха на финала, докато спечели най-добрият отбор. Енергичната публика, която беше запълнила целия капацитет на залата, не спираше да подкрепя участниците. Всички срещи бяха динамични и оспорвани, а за това играта да протече гладко и интересно отново се погрижиха обичйните заподозряни - водещ на събитието отново беше Стефания Калева, която с помощна на някои учители и ученици и този път беше в ядрото на организацията.
На финала един срещу друг се изправиха отборът на „Бързите” срещу този на „Светкавица”. На участниците определено им беше напрегнато, а публиката гореше от нетърпение да разбере кой ще грабне победата. Въпреки доброто предствяне на всички отбори, победителят беше само един, а именно отборът на „Бързите”. В него си партнираха Светозар Дерменджиев и Бранимир Бочев от НУ „Христо Ботев” и Михаела Тодорова и Десислава Доневска от СОУ „Св. Климент Охридски”. Стана ясно, че учениците имат познания за миналото и настоящето на нашата родина, родния край и българската природа. Наградите на победителите връчи Минко Христов, директор на СОУ „Св. Климент Охридски”. Накрая имаше парче вкусна торта както за участниците, така и за зрителите. Състезанието сложи началото на бъдещо успешно партньорство между двете училища.
Виктория и Наталия 12.а

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).