• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"Едно ъгълче от по-добър свят"

неделя, 4 декември 2011 г.

ТУК можете да прочетете любопитна статия за експериментално училище в Германия, наричано от някои „едно ъгълче от по-добър свят“. Там няма класни стаи, групите ученици са разделени само чрез тънки подвижни стени и рафтове с книги и играчки, ъгли за експерименти се редуват с ниши за четене, покрити с възглавници. В своя седмичен план малките ученици сами разпределят учебното си време; големите всяка година подготвят „нещо голямо и собствено“ – изработват заготовка, шият рокля, снемат видео или пишат книга. В училището непрекъснато има изложби, четения, театрални представления. Възпитаниците показват сериозни успехи в областта на оформянето на характера – тоест в готовността да поемат отговорност и да се ангажират със задачи. Немското лабораторно училище илюстрира т.нар. парадокс на образованието: ако всяко дете бива насърчавано според талантите си, то това увеличава разстоянието между силните и слабите ученици.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).