• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

(ЕкипНЮЗ)
Кейбридж е най-доброто място за получаване на висше образование в света, според годишната класация на организацията „Кю ЕС Уърлд унивърсити ранкингс”. Най-доброто висше учебно заведение получава максималните 100 точки, а след него се нареждат американските университети Харвард и Масачузетския технологичен институт. Те заемат съответно втора и трета позиция с по 99,3 и 99,2 точки.

Системата за оценяване комбинира фактори, като академична репутация, възможност за реализация на дипломираните студенти, получаване на грамоти и взима предвид съотношението между преподаватели и учащи се.
Въпреки, че Кеймбридж е на първа позиция, челната двадесетица е доминирана от американски вузове: Йейл на 4 –та позиция, Чикагския университет на 8 и Станфорд на номер 11. В Топ 20 влизат 7 европейски учебни институции, между които и Единбургския университет.
За първи път тази година се публикуват и годишните такси на висшите учебни заведения. Въпреки увеличението на таксите, британските вузове остават по-евтини от американските. В Кеймбридж, сумата за бакалаварска степен е между 4000 и 6000 долара годишно, а за магистърска степен достига 16 000 долара. За чуждестранните студенти цените скачат до 22 хиляди долара за бакалавър и до 20 хиляди за магистър.
Тук е списъкът с университетите...

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).