• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Накъде върви българското образование

събота, 3 септември 2011 г.

Лазар Додев, директор на дирекция „Координация и организация” в МОМН ИНТЕРВЮ НА ДИМИТРИНА ПАНДУРОВА

- От синдиката на учителите съобщиха, че 500 свободни места за учители има в цялата страна две седмици преди началото на учебната година. Това съвпада ли с вашите данни?
- Нормално е при 766 хил. ученици в страната и над 100 хил. учители, заангажирани на работа в системата на средното образование. Това е малък процент. Г-жа Такева има предвид осигуряване на кадри за чуждоезиково обучение, учители по информатика и най-вече възпитатели в начален курс във връзка с въвеждането на целодневно обучение тази година и във втори клас.
- Това означава ли, че бихте си позволили да посъветвате сега младежите, които излизат от средното образование и тръгват да учат, да записват педагогика, защото това ще бъде още по-търсена професия, не само плаха тенденция и ще продължи занапред?
- Да, бих насърчил младите хора да учат педагогика, защото образователната система има нужда от много млади хора учители. Това е една благодарна работа, която дава възможност за изява и работа винаги ще има.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).