• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!
Светкавиците в реално време тук!
WunderMap

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

От Стандарт нюз

Най-четеното през последните 7 дни

Свилен Димитров: Религията учи на морал

Публикувано от Н. Генкова петък, 24 септември 2010 г.

Предложението за въвеждане в училище на задължителен предмет религия разбуни духовете тази седмица. И в нашето училище, както в цялото ни общество, има различни мнения по въпроса. Предлагаме ви гледната точка на преподавателя Свилен Димитров, който беше сред участниците в литийното шествие в София, организирано от Българската православна църква. Очаквайте в сайта ни да бъде поместена анкета, в която ще могат да се включат ученици и възрастни (родители, учители). Ще бъде хубаво, ако още хора от училищната общност ясно изразят позиция и сайтът се превърне в едно от местата, където тече обществена дискусия, за нуждата от която говори образователният министър.

******************************************

ЩE ВИ СПОДЕЛЯ за преживяванията си от един прекрасен ден – 24 септември 2010 година, но преди това ще ви отговоря на един въпрос. Дали съм вярващ? Определено. Макар че дълги години ми беше трудно да бъда такъв, понеже още от детската градина ме бяха закърмили с идеите, че „по градинки и портрети мило се усмихва Ленин” или „гордо знаме ни е Ботев, пръв учител - Димитров”. Въпреки това баба ми намираше време да ми разкаже за часовете, в които са учили вероучение, за читанките, в които се е подвизавало простичкото, но прекрасно стихотворение „Молитва” на Вазов, да ми обясни какво е това „чудо” Богоявление и Великден, да сподели, че нейната баба се е омъжила по Гергьовден, а баща й е бързал да хване неделята преди Игнажден, иначе е трябвало да се жени чак през януари.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

ПЛАН-ПРИЕМ за 2018/19 г.

Учебници за 8. клас

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Вход в e-mail -a

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

BG Web Counters


Tyxo.bg counter

Посещения за последните 30 дни

Оптиспринт

Литература